Foodprep
Då var man igång med detta igen. Var "bara" tre stycken matlådor kvar i frysen så lika bra att göra ett nytt gäng här kände jag. Så steker 6 st kyckling hamburgare nu och sen slängt in kyckling i ugnen som jag tänkte göra någon slags blandning mellan pulled chicken och gryta typ.


Recept :
Hamburgare 6st:
900g kycklingfärs
2 tsk paprikakrydda
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Grillkrydda
Vägde upp alla så dem väger 150g vardera och kryddar dem med grillkrydda vid stekning. Använder ej stekfett eller olja.
Till dem kommer jag göra tre matlådor med klyftpotatis och tre utan som jag kan ha på kvällen med sallad.
Kyckling och tomat gryta 6 port:
900g kycklingfiléer
Grillkrydda
Paprikakrydda
Tacokrydda
Vitlökspulver
900g krossade tomater
Blanda kryddorna (tog bara vad jag kände för) och kniv in filéerna på båda sidorna. Lägg dem sedan i ugnsfast form med lock eller täck formen ordentligt med aluminiumfolie. Låt stå i ugnen i ca 2 h så kycklingen blir som pulled chicken. Dra sedan isär den och sen blanda i de krossade tomaterna. In i ugnen igen tills tomaterna är helt uppvärmda och blanda allt väl.
Blir någon kombo av köttfärssås och pulled chicken. Ingen aning än om det blir bra med haha. Lunchlådorna kommer serveras med klyftpotatis och på kvällen kommer dem serveras med sjögräsnudlar och sallad. Får hoppas det går att äta ;).
//Linda