Proteinrulltårta, såhär gör du!
Måste bara dela med mig av detta ljuvliga recept min mamma såg i en grupp på facebook.. Seriöst jag tror jag dog lite lätt här hemma.
Älskar man lussebullar som jag gör men ändå inte vill vara onyttig så måste ni testa detta receptet!:
260g äggvita
40g vanilj whey proteinpulver
0,5g saffran
russin
kokos
ca 200g vaniljkvarg utan tillsatt socker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 170grader.
Vispa ihop äggvitan och proteinpulvret samt saffran till en fluffig smet. jag vispade i ca 5min.
Bred ut smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Strö sen på lite lagom med russin och lite lätt med kokos. In i ugnen i ca 10 min. När du tar ut den så lägg ett nytt bakplåtspapper på ovansidan så du kan vända den. Låt svalna på bänken.
Pilla försiktigt bort pappret som den låg på i ugnen, smeten kan fasta lite så man kan få ta hjälp av en kniv så man inte drar sönder den.
Bre sedan ut kvargen på ett tunt jämnt lager och rulla sedan ihop den försiktigt. Låt sen stå i ca fem min innan du skär upp den så den hinner "sätta" sig lite.
Klar att servera!

Jag skall helt klart göra detta fler gånger samt ändra smaksättningen. Tänk er chokladprotein som kakan och sen täcka den med vaniljkvarg och färska hallon.. Himmel så gott de måste vara.
Här är det bara fantasin som sätter stopp för hur den skall smaka!
Ät och njut!